Kategorier
Uncategorized

Klintekongens rige – en vild vandretur!

Vil du med på en vild vandretur? Turen går i det mest bakkede terræn, vi har i Danmark og du skal op – og ned igen – af ca. 1.000 trin og 128 meters stigning. Med andre ord skal du være i god form og vant til at bevæge dig for at kunne gennemføre i det krævende terræn. Du skal også have nogle solide vandrestøvler, der er godt gået til (og måske et vabelplaster i lommen, bare hvis nu).

Turen går over to dage med overnatning på et lille, lokalt hotel på Møn, så vi fordeler de ca. 15 km over to dage. Du skal selv bære din madpakke, vand og kaffe og du skal have en seende ledsager med. Kender du ikke lige en, der vil med, hjælper Blindmotion gerne med at finde en til dig. Det eneste I skal gøre er at møde op på Vordingborg station fredag den 28. april kl. 11:40, så sørger vi for resten. I bliver selvfølgelig også sat af igen på stationen om lørdagen, når turen er slut.

Selve ruten er kåret som den bedste vandretur i Europa af det tyske vandrerinstitut, og den er også ud over det sædvanlige. Den går både nede på stranden under klinten og oppe på kanten, hvor I kommer forbi Dronningestolen, hvor Klintekongens kone ifølge sagnet sad og spejdede ud over havet efter ham, når han var på togt. Den går igennem Klinteskoven med de mange vilde orkideer og den går langs kanten af klinten, hvor I måske kan se en af de sjældne vandrefalke, der yngler der. I skal også igennem Jydelejet og forbi Timmesø, så der er masser af oplevelser undervejs.

Vi har sørget for at få en naturvejleder med på hele turen, og da skoven er fredet, er der masser af væltede træer, hvor vi kan sidde og hvile fødderne, mens naturvejlederen fortæller.

Turen er arrangeret med støtte af Dansk Blindesamfund og DBS’s Storstrøms kreds, så mange tak til dem. Det betyder også, at medlemmer fra kredsen har forhåndsret til en plads, vi andre kan melde os til, og så krydse fingre for, at vi kommer med. Skynd dig at melde dig til, så du kommer helt frem i køen – der bliver rift om pladserne. Så hvordan ser det ud, skal du med?

Praktisk info:

Mødested: Vordingborg station fredag den 28. april 2023 kl. 11.40, da vores bus kører 11.50. Det passer perfekt med ankomsten for toget København-Vordingborg som køreplanen ser ud nu.

Vi kører så til Liselund Slot, hvor vi skal overnatte. Her får vi en sandwich og noget at drikke udenfor og så begynder turen.

Vi er tilbage igen i Villa Huno en times tid inden aftensmaden serveres, så de er tid til at få badet de ømme fødder. Om aftenen kommer “The Hawk” alias Søren Høg og underholder os med sine røverhistorier og sange.

Vi overnatter i dobbelværelser eller i Villa Hunos campinghytter på grunden ved siden af. Der er toilet i alle værelser og hytter – og der er kun dobbeltsenge, så det bliver hyggeligt, det skal du være med på. OK, der er en køjeseng eller to, men du kan hverken regne med eller satse på at få en af dem, da vi bliver mange.

Kl. 8 søndag morgen er der morgenmad og kl. 9.30 skal vi igen ud at gå. Turen afsluttes ca. kl. 13, og efter en sandwich i det fri kører bussen os tilbage til Vordingborg station med afgang kl. 14.

Alt det får du, for bare 500 kr. Tilmelding sker ved at sende en mail til kredsformanden i Storstrøms kreds, Danni Lundgren på adressen dal@blind.dk.

Vel mødt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *