Kategorier
Uncategorized

Snør vandrestøvlerne og gør dig klar, så du kan komme med. Vi skal vandre på trampestier og ad små grusveje i et varieret terræn, hvor der går heste, køer og får, så pas lige på, hvor du sætter fødderne! Dyrene er vant til mennesker, og står de på stien foran dig, går du bare udenom. 

Bor du på Sjælland kan du godt være med alligevel, der er tog direkte fra København til Hobro, hvor vi mødes på sejlklubbens parkeringsplads klokken 13 (så du skal tidligt op og af sted, hvis du skal nå toget fra Hovedbanen). Vi tanker lige op med lidt mad, inden vi starter med at gå. Der er plads til 15 synshandicappede og 15 ledsagere, så vent ikke for længe med at melde dig til. 

Program: 

Lørdag den 6. juli: 

Kl. 13.00: Vi mødes ved parkeringspladsen ved Hobro Lystbådehavn, Nedre Strandvej 75, 9500 Hobro, hvor vandreturen begynder og slutter. Der bliver serveret 1 frokostsandwich til alle. Når vi har truffet vores ledsagere og vi har spist ude i det fri, går vi ud på den smukke vandretur.  

Den ca. 10 km lange rundtur mellem Hobro og Bramslev Bakker ved Mariager Fjord er en af Danmarks smukkeste vandreture. I 2016 blev den som den første i Danmark certificeret som Premium Vandrerute af Deutsches Wanderinstitut, et af Europas mest udbredte kvalitetssystemer for vandreruter.

Kun de bedste ruter, for eksempel Klintekongens Rige som vi jo har gået, passerer nåleøjet. Det tager cirka tre timer plus pauser undervejs at gå ad vandreruten, og du går på en blanding af stier, græs-spor og grusveje, flere steder blandt græssende dyr. Undervejs er ruten markeret med hvide pile. Et fantastisk landskab kan opleves. Der er toiletter undervejs og mulighed for at spise. Turen går mange steder helt tæt på vandet. 

Hunde skal altid føres i snor i de fredede og indhegnede områder, hvor dyrene græsser. 

Vær i øvrigt opmærksom på, at stierne nogle steder er meget stejle og kan være mudrede i vådt vejr. Som altid i fredede områder sker færdsel på eget ansvar.

Mariager Fjord er Danmarks længste fjord – næsten 42 km lang. På det dybeste sted er fjorden 30 meter dyb. Fjorden er kendt som “Danmarks smukkeste fjord”. Blandt lystfiskere er fjorden kendt for sit fine fiskevand, og særligt for sin bestand af havørred.

Landskabet omkring inderfjorden og midterfjorden er præget af store højdeforskelle, bakker og stejle skrænter, det er istidens værk. Det smukke varierede landskab med fredede naturområder giver mulighed for mange unikke naturoplevelser. Vi arbejder på at få en naturvejleder med på turen – måske vi er heldige. 

Efter at have vandret fra Hobro til Bramsnæs Bakker, kan man på visse sommerdage, hvor vejret er godt, sejle med turbåden ”Svanen” tilbage til Hobro i stedet for at gå. Sejlturen indgår ikke i udflugten, og den er for egen regning. Der findes adskillige steder undervejs, hvor man kan forkorte hjemturen, hvis dine pusselanker skulle blive trætte i Bramsnæs Bakker.

Kl. 17.00: Vi slutter dagens vandretur ved Hobro Sejlklub, hvorefter vi tager til Hotel Amerika, Amerikavej 48, 9500 Hobro for overnatning. 

Vi overnatter 2 personer i delt dobbeltværelse med bad og toilet. De blinde og svagtseende deltagere, som har fundet en ledsager at tage med på turen, deler selvfølgelig værelse med vedkommende.

Blinde og svagtseende uden egen ledsager kommer til at sove sammen med en anden deltager af samme køn. De ledsagere der er par, sover selvfølgelig sammen. 

Alt i alt kommer værelsesfordelingen til at gå fint op, og de bliver fordelt ved ankomst til hotellet.

Kl. 19:00: Middag på hotellet med musik og underholdning. NB! Drikkevarer til og efter middagen er for egen regning.

Kl. 23:30: Tid til at sige godnat 

Søndag den 7. juli:

Morgenmad på Hotel Amerika og så går turen hjemad igen. 

Tilmelding/betaling

Heldigvis er vandreturen arrangeret sammen med DBS kreds Ålborg, og medlemmer herfra har fortrinsret til at være med på denne skønne tur, hvor vi slutter med overnatning på hotel, så vi også får en fest ud af det. 

Du får det hele for bare 500 kr., et rent røverkøb, og du skal selv sørge for transporten frem og tilbage. Du melder dig til og betaler hos Palle i kreds Ålborg ved at sende ham en mail på tilmelding@dbsaalborg.dk. Hvis du lige vil høre lidt mere, kan du også ringe til Palle på 21 44 87 45. 

Du skal selvfølgelig være medlem af Blindmotion for at kunne være med og er du ikke det, kan du melde dig ind her. Hvis du har brug for hjælp til at lave tilmeldingen i Blindmotion, er du velkommen til at kontakte Annette@blindmotion.dk

Rigtig god fornøjelse!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *