Om Blindmotion

Vision

Blindmotion nedbryder barrierer mellem mennesker og gør det muligt for personer med et synshandicap og seende i fællesskab, at dyrke motion – få pulsen op, holde sig sunde, og være sammen i glæden ved et aktivt liv.


Blindmotion er den danske støtteforening til Synshandicappedes Motionsfond. Her handler det om høj puls og fællesskab. Foreningen er stiftet af Sven Mogensen, som mistede sit syn i en ulykke for år tilbage. Indtil Sven mistede synet, havde han en aktiv livsstil.

Lyt til Sven, der fortæller historien, der er placeret nedenunder!

I 24 år efter ulykken havde Sven ingen kontakt til andre mennesker med synshandicap og lysten til at motionere var forsvundet. Men så en dag i 1997 blev Sven præsenteret for en skikonkurrence for synshandicappede motionsentusiaster, hvor der blev dystet i langrend og skiskydning. Sven kom med på et afbud og fik mulighed for at deltage i konkurrencen. Han tog en rask beslutning om at tabe sig 10 kilo op til løbet. Det lykkedes ham, og han gennemførte konkurrencen med stor fornøjelse.

Billede af Sven på ski

Samtidig mødte Sven andre deltagere med et synshandicap. Han indså, at deltagerne havde mange kompetencer som synshæmmede motionister, og som han kunne trække på. Det betød alverden for Sven, der aldrig havde deltaget i fællesskaber for synshandicappede før. Og glæden ved fysisk aktivitét kom med et tilbage. Sven blev så begejstret for løbet og det nye sociale fællesskab, at han har deltaget hvert år siden 1997.

Oplevelsen gav Sven mod på at tage fat i nye udfordringer. Udfordringer som de færreste tør begive sig ud i. Han har blandt andet besteget Kilimanjaro som den første blinde europæer nogensinde. I dag motionerer han mindst en gang om ugen for at få pulsen op, og han er rigtig glad for det fællesskab han oplever.

”Jeg ville ønske, at jeg havde opsøgt sådanne motionsfællesskaber noget tidligere. For hvor er det bare fantastisk at kunne dele det med andre. Jeg håber, at flere får modet til at bevæge sig ud af deres komfortzone. Her har vi et stærkt fællesskab og hjælper alle sammen hinanden,” siger Sven Mogensen.

Den frihed, som Sven fik tilbage ved at dyrke motion på trods af sit synshandicap, vil han gerne give videre til andre. Det skal ikke være bøvlet at dyrke motion, når man er synshandicappet, mener han:

”Man løber heldigvis ikke med øjnene.”

Derfor har Sven nu stiftet støtteforeningen Blindmotion for at:

  • Udbrede kendskabet til idræt og motion for personer med nedsat syn
  • Knytte relationer og kontakter mellem synshandicappede og seende
  • Orientere om idrætsaktiviteter – ”komme fra tanke til handling!”
  • Hverve medlemmer, så vi kan uddele endnu flere legater fremover.

Send os en besked!