Nyt Goalballhold for børn og unge i Roskilde

Billede af drenge, der spiller goalball

Goalball – nyt hold for børn og unge i Roskilde

I Blinde og Svagsynedes Idrætsforening vil vi gerne slå et slag for, hvor vigtigt det er at dyrke idræt som ung – også som ung med et synshandicap. Vi starter nu et goalballhold op på Hedegårdenes Skole i Roskilde.

Goalball er en hold- og boldsport, der er særligt tilrettelagt for personer med et synshandicap og som er både motorisk, fysisk og mentalt udfordrende, men som også kan tilpasses mange forskellige niveauer.

Goalball spilles med en bold med klokker i, så man kan orientere sig efter boldens lyd. Banen er taktilt opmærket med snore i gulvet, så man kan mærke, hvor man er. For at sikre, at alle har samme forudsætninger, spilles der med maske eller bind for øjnene.

I Blinde og Svagsynedes Idrætsforening har vi en lang historik med goalball, hvor vi blandt andet har deltaget i goalballturneringer i Danmark og udlandet, samt øvrige discipliner som elektronskydning og gymnastik, og vi kan derfor tilbyde træning med kompetente trænere og tilpasse niveauet til den enkelte, uanset hvilke motoriske, kognitive eller synsmæssige udfordringer det drejer sig om.

Goalball er især vigtigt for fællesskabet og sammenholdet, og det kan være med til at give børn og unge en masse fælles succesoplevelser samt troen på sig selv i andre sammenhænge, fx i skolen, i deres netværk af seende venner og familiemedlemmer og ikke mindst, når de skal lære at klare sig på egen hånd.

Blinde og Svagsynedes Idrætsforening vil gerne bidrage til bedre trivsel blandt børn og unge med et synshandicap, og vi mener, at fritidsaktiviteter sammen med ligesindede kan være nøglen til den enkeltes trivsel, udvikling og velvære.

Goalballtræning foregår på Hedegårdenes skole i Roskilde.

Der afholdes en åben træning fredag d. 20/1-2022,  kl. 17.30-19.00, hvor alle børn og unge over 6 år samt deres forældre eller venner er meget velkomne. Er det ikke muligt at deltage på denne dag, kan man altid kontakte træner Ricky Nielsen for at finde en anden dag, hvor man kan komme forbi og prøve.

Hvis i ikke bor på Sjælland, findes der også børne/ungdomshold i Odense, Århus og i Aalborg.

 Kontakt os endelig, og vi vil hjælpe jer videre til jeres nærmeste Goalball tilbud.

Tilmelding skal ske ved at skrive eller ringe til træner Ricky Nielsen på

tlf.: 22226159

Mail: rkn@parasport.dk

Foreningen kan kontaktes på:

E-mail: formand@bsi-klub.dk

Tlf.: 51226662

På vegne af Blinde og Svagsynedes Idrætsforening,

Hazel Gezen, formand.